Blog

Parhaat syyt miksi Suomessa kannattaa matkustaa kesällä

Ei ole mikäänsalaisuus, että Suomi on melko maaginen talvikohde. Koiravaljakoita, lunta,joulupukin kylä ja revontulet.

Suomi on todellinen talvenihmemaa. Suomi on kuitenkin houkutteleva lomakohde myös kesäisin, etenkin luontoa rakastavalle. Tässä artikkelissa kerromme,miksi sinun on lisättävä Suomi kesälomakohteisiisi.

Ihmiset ovat onnellisempia

Ei, etteikö suomalaiset olisi ystävällisiä ympäri vuoden, mutta pitkän ja pimeän talven jälkeen, kuka ei olisi erityisen iloisella ja kevyellä mielellä auringon alkaessa lämmittää? Paikalliset odottavat aktiivisesti lämpimiä päiviä ja kun ensimmäiset saapuvat, he karsivat nopeasti talvipehkunsa ja imevät kaikki arvokkaat auringonsäteet itseensä. Erityisesti Helsingissä on erilainen kosmopoliittinen kesätunnelma, jossa lähes kaikki vaikuttavat suuntaavan askeleensa kaupungin moniin puistoihin ja ulkoilmakahviloihin nauttimaan auringosta.

Saa enemmän lomastasi

Kuinka monta kertaa olet sanonut”Jos päivässä vain olisi enemmän tunteja” ? No, Suomen kesässä niitä onenemmän. Ei kirjaimellisesti, mutta käytännössä. Aivan kuten talvella Suomessa on pimeää lähes vuorokauden ympäri, päinvastainen ilmiö tapahtuu kesällä. Kesäisin, varsinkinLapissa, voi kokea yöttömän yön, tai keskiyön auringon, eikä maa vaivu pimeyteen ollenkaan yön aikana. Tämä tarkoittaa lomallesi sitä, että sinulla on enemmän aikaatehdä ja nähdä asioita, joista nautit.

Saa enemmän lomastasi

Koe kesän juhlat

Juhannus perinteisesti vastaa kesäpäivänseisausta 21. kesäkuuta. Juhlat alkavat tavallisestijuhannuksen aattona ja aloittavat pääosin kesälomakauden! Tämä tarkoittaa, ettäsuomalaiset alkavat lähtevä kesämökkeihinsä, ja joko kerääntyä juhannuskokon ympärille taiyksinkertaisesti vaan rentoutumaan. Saunominen, kirjojen lukeminen uiminen jokojärvessä tai meressä ja ruoanlaitto grillissä ovat tyypillisiä mökkiaktiviteetteja. Tuntuu, että koko maa ottaa tauon lataamaanakkujaan. Voit kokea perinteisen juhannuksen vuokraamalla mökin järveltä tai liittymällä kaupungin juhannuksentansseihin.

Luonto

Toisin kun talvella, kun lumi peittää koko maan, kesällä voit nähdä Suomen upean luonnon. Vehreät metsät ja kauniit järvimaisemat muuttavat muotoaan niin eläimet kuin ihmisetkin alkavat aktivoitumaan uudella tavalla ja kauniit luonnonvaraiset kukat ovat mahtava näky. Tämän lisäksi luonto tulee helpommin saavutettavaksi. Ehkä nauttisit mielelläsi vaelluksista, muttet ole innokas kokeilemaan sitä lumessa. Selkeät polut ja miellyttävämmät lämpötilat antavat vähemmänkin kokeelle retkeilijälle mahdollisuuden nauttia vaelluksista.

Helppo ajaa

Paras tapa kokea Suomen luonnonkauneutta on vuokrata auto ja päästä vapaasti liikkumaan oman mielen mukaan.Jos et ole tottunut ajamaan lumisissa olosuhteissa, lämpimät kuukaudetpoistavat talviajokelien huolen. Kaiken kaikkiaan autonvuokraus Suomessakesällä on helppo ja
 hyvä tapatutustua lumettomaan maastoon. Tiet eivät ole kiireisiä ja kesällä ei oletalven pimeyttäkään, joka estäisi näkyvyyttä.

Helppo ajaa

Pakene väkijoukkoja

Koska useimmat ihmiset ajattelevat Suomea talvikohteena, ja koska kesäisin suomalaiset katoavat omille mökeilleen, kesällä Suomessa on vaikea löytää suuria väkijoukkoja, joka antaa täydellisen tilaisuuden rentoutua. Tämän ansiosta voit kokea paljon, mitä maalla on tarjota ilman väkijoukkoja ja jonotusta. Huomio kuitenkin, että jotkut paikat saattavat olla kiinni kesällä, mutta kesäaktiviteettien osalta pystyt todennäköisesti nauttia niistä ongelmitta. Jos ajatuksesi täydellisestä lomasta on päästä pois kaikesta, niin Suomi on sinulle täydellinen lomakohde.

Marjastus

Luonnonvaraiset marjat ovat vapaita otettavaksi Suomessa. Kuvittele upeita makeita marjoja! Mustikoita, metsämansikoita, karpaloita, tyrniä, puolukkaa … Ei ole mikään ihme, että kun suomalaiset löytävät mahtavan marjankeräyspaikan he pitävät sen mielessä loppuelämänsä ja kenties omana tietonaan. Mutta ei hätää! Kaikille riittää kuitenkin marjaa, sillä vain noin 5 – 10 prosenttia Suomen marjoista kerätään vuosittain. Joten tartu ämpäriin ja nauti luonnon antimista! Ja jos et itse tahdo mennä poimimaan marjoja, mene ostamaan niitä markkinoilta.

Voit pakata kevyesti

Ellemme ole vakuuttaneet sinua josiitä, että sinun on käytävä suomessa kesällä, niin mieti asiaa käytännöllisestä näkökulmasta.Lämpimämmissä lämpötiloissa sinun eitarvitse pakata valtavia talviva  atteita ja miljoonia kerroksia. Kevyet, vähäntilaa matkalaukusta vievät kesävaatteet riittävät hyvin. Muista kuitenkinpakata myös uima-asut ja kenties yksi lämpimämpi takki taipitkähihainen tuulisempia iltoja varten.

Voit pakata kevyesti

 

Saatat myös pitää...