Erilaiset majoitusvaihtoehdot

  Erilaiset majoitusvaihtoehdot

  Jos et halua varata valmista pakettimatkaa, niin erilaisten majoitusvaihtoehtojen tarjonta saattaa huimata aluksi päätä. Sitä ei kuitenkaan tarvitse säikähtää! Juuri vaihtoehtojen olemassaolo antaa sinulla mahdollisuuden löytää juuri seuraavalle matkalle sopiva kohde. Riippuen siitä, mitä etsit ja mikä on sinulle tärkeää, löytyy jokaisesta maasta ja kaupungista erilaisia majoituspaikkoja.

  Mistä aloittaa?

  Aloita vahvistamalla oma budjettisi ja listaamalla itsellesi tärkeimmät asiat majoituksen osalta. Mikäli teet vasta alustavaa taustatyötä budjetin kehittämiseksi, listaa itsellesi toiveesi majoituskohteesta. Kannattaa miettiä sitä, kenen kanssa matkustat. Oletko yksin, puolisosi, perheesi vai kaveriporukan kanssa? Mitä aiot tehdä lomalla, rentoutua uima-altaalla vai kulkea päivät pitkät kaupungilla katsomassa nähtävyyksiä? Kun matkasi tarkoitus ja seura on selvä, mieti oletko enemmän aamu- vai iltaihminen – kaipaatko raikasta sekä virkistävää aamiaista, vai viihdytkö mieluummin erinomaisen drinkin parissa hyvässä seurassa iltamyöhään? Kirjaa ylös juuri ne asiat, jotka sinun mielestäsi tekevät lomasta loman ja sillä pääsee jo pitkälle. Kuten sanotaan: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

  Hotelli, hostelli, aamiaismajoitus vai Airbnb?

  Jos sinulta löytyy jo jonkin hotellin tai lentoyhtiön kanta-asiakas-/jäsenkortti, aloita siitä! Hotellit antavat monesti parhaimmat tarjoukset omille jäsenilleen, jota muuten ei pysty lunastamaan. Monet verkkosivut, kuten Booking.com tai Trivago eivät usein saa tarjota näitä hintoja lainkaan. Mikäli olet reppureissaamassa tai automatkalla, sekä pysähdyt erilaisissa paikoissa, kannattaa harkita varaussivuston käyttöä. Muun muassa Booking.com tai Expedia tarjoavat omille kirjautuneille asiakkailleen etuuksia, kuten ilmaisia öitä ja huonekorotuksia. Monet hotellit antavat myös etuuksia varatessasi suoraan verkkosivuilta. Tarjoukset ovat usein hyvin maakohtaisia, joten kannattaa tarkistaa millaisia tarjouksia hotellit yleensä tekevät. Esimerkiksi Saksassa on yleistä, että WiFi on maksullinen, joten monet hotellit tarjoavat ilmaisen WiFi-yhteyden, kun varaat suoraan heidän verkkosivujen kautta. Lue läpi hotellien tarjoamat vaihtoehdot ja mieti, tuovatko ne sinulle oikeastaan mitään lisäarvoa.

  Hostellit ja motellit ovat usein hotelleja edullisempia vaihtoehtoja ja sijaitsevat monesti hyvien kulkuyhteyksien päässä. Varsinkin Yhdysvalloissa suositut motellit löytyvät jokaisen suuren tien varrelta. Jos olet suunnittelemassa matkaa, jossa haluat viettää lähes koko päivän esimerkiksi huvipuistoissa, kaupungilla tai nähtävyyksiä katsomassa, hostelli voi olla sinulle hyvä vaihtoehto. Niiden hinnat ovat todella edullisia ympäri maailmaa, saat itsellesi yöpaikan ja jos pidät uusien ihmisten tapaamisesta, hostelli on hyvä valinta. Ole kuitenkin tarkkana, millaista hostellia varaat. Varsinkin kaupungin keskusta-alueella sijaitsevat hostellit ovat suosion vuoksi suunnattu nuorille ja/tai opiskelijoille, joten niissä saattaa olla aktiivisesti yöelämää.

  Airbnb on viime vuosien aikana tuonut majoitusmarkkinoille kokonaan uudenlaisia ratkaisuja. Vaikka varaussivustot ovat sisältäneet monissa lomakohteissa erilaisia apartment-vaihtoehtoja, ovat Airbnb-sivustolla sijaitsevat vaihtoehdot laajentaneet valikoimaa hurjasti. Löydät sieltä niin asuntohotelleja kuin myös omakotitaloja, kartanoita, puutaloja, kattohuoneistoja ja yksittäisiä vapaita huoneita isommassa majoituskohteessa. Voit valita itsellesi sopivan huonehinnan ja järjestelmä tarjoaa sinulle erilaisia vaihtoehtoja. Airbnb:tä valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että useimmat majoitusta tarjoavat osapuolet ovat yksityishenkilöitä ja vuokraat heidän omaa asuntoaan tai taloaan. Niissä on usein myös enemmän rajoituksia juuri tästä syystä. Valitse hakukriteerit tarkkaan, jotta vältyt paikan päällä yllätyksiltä!

  Klassiset bed & breakfast

  Klassiset bed & breakfast-majoitukset ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka kaipaavat kotia lomalla. Lämminhenkiset ja perheomisteiset aamiaismajoitukset ovat varteenotettava vaihtoehto Airbnb-majoituksille ja hostelleille, sillä niitä pyörittävät usein perheet tai henkilöt täysipäiväisesti. Niissä on monesti hostelleja vähemmän sänkypaikkoja, mutta et yleensä joudu tekemisiin majoituspaikan omistajien henkilökohtaisten tavaroiden kanssa huoneissa. Aamiaismajoitukset ovat aktiivisia myös kansainvälisillä varaussivustoilla, joten niitä ei kannata hakukriteereissä jättää pois.

  Majoitusta etsiessä kokeilu kannattaa, mutta luota myös muiden matkailijoiden kokemuksiin ja netistä löytyviin palautteisiin. Epämiellyttävät yllätykset saattavat silloin jäädä vähemmälle. Muistathan myös itsekin jättää palautetta sieltä, missä yövyit – näin autat myös seuraavaa matkailijaa!

  Luokat: Blog