Hienoja asioita Suomen luonnosta

  Hienoja asioita Suomen luonnosta

  Mikäli välillä hävettää olla suomalainen tai ei oikeastaan tiedä, onko tämä maa nyt sittenkään niin hieno paikka, kannattaa lukea tämä artikkeli. Nimittäin yhdestä asiasta me suomalaiset voimme olla vilpittömästi ylpeitä – meidän upeasta luonnostamme.

  Suomen luonto on maailman mittapuulla todella ainutlaatuinen ja kaikin puolin todella kiinnostava. Me olemme tottuneet niihin hirviin ja peuroihin, sekä monet meistä ovat kyllästyneet jo siihen räntään, mutta toisaalta vaihteleva sää on se, mikä hermostuttaa toisia.

  Miksi Suomen luonto on sitten niin ainutlaatuinen? Siihen on oikeastaan monta syytä. Perehdymme nyt siiten, mitkä ovat niitä hienoja asioita Suomen luonnossa, joita unohdamme välillä itse ihastella, puhumattakaan siitä, että ulkomaalaiselle muistaisi kehua jotain omaa.

  Puhdas luonto, erityisesti vesi

  Vaikka voidaankin sanoa, että on vain sattumaa, että asumme täällä pohjoisessa, emmekä ole voineet vaikuttaa ympärillä olevaan luontoon, niin puhtaudesta ei ole kysymystäkään kenen ansiota se on. Suomen luonto on erittäin siisti ja puhdas, sekä pidämme siitä hyvää huolta.

  Vaikka emme aina olekaan virastojen faneja, niin esimerkiksi Ympäristövirasto on pitänyt huolen siitä, että Suomen luontoa ei saa käyttää loputtomasti hyväksi ja siitä tulee pitää huolta. Siisteys näkyy niin puistoissa, metsissä, kuin järvissä, sekä jopa Itämerellä. Suomi on edelleenkin todella aktiivinen Itämeren kunnossapitäjä.

  Suomessa on lukemattomia järviä ja vesistöjä, jotka tekevät jo sellaisenaan luonnostamme ainutlaatuisen. Kirsikkana kakun päällä on kuitenkin se, että pidämme vesistömme puhtaana. Vastaavanlaista puhdasta vettä ei nimittäin löydy joka maailman kolkasta.

  Metsien hoito on lisäksi yksi asia, josta jopa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump yritti kehua Suomea, vaikka siitä tulikin enemmän hupia mediassa. Samaan aikaan kuitenkin Suomessa todellakin hoidetaan metsiä ja varmistetaan metsien hyvinvointi, jotta luontomme voisi hyvin ja hengittää.

  Puhdas luonto, erityisesti vesi

  Harvinaisia eläinlajeja

  Tiesitkö, että Suomessa on todella harvinaisia eläinlajeja? Yksi, joka saattaakin tulla jo monelle mieleen, on saimaannorppa. Siinä on eläinlaji, jota ei muuten tule vastaan missään muualla maailmassa. Saimaannorppa on uhanalainen hyljelaji, josta meidän tulisi pitää huolta.

  Lisäksi Suomessa yksi luonnossa elävistä lajeista on ahma. Ahma on mahtava, vaikkakin omissa oloissaan viihtyvä peto, jota ei ole paljoa luonnossa kuvattu. Se pärjää itseään paljonkin isommille pedoille, kuten karhulle ja on todella kestävä, sekä sietokykyinen laji kaikin puolin. Valitettavasti ahmankaan tilanne Suomessa ei ole hyvä, mutta onneksi omilla pienillä toimillaan voi auttaa eläinlajien säilyvyydessä.

  Suomessa lisäksi vielä uhanalaisia, ainutlaatuisia lajeja ovat esimerkiksi naali ja vesikko. Molemmat lajit ovat kärsineet maailmalla todella paljon, mutta onneksi niitä löytyy vielä Suomesta. Kun katsoo Suomessa olevia muitakin lajeja, niin onneksi Suomen luonto on niin hyvinvoiva, niin se voi tarjota näille upeille ja mahtaville eläinlajeille turvallisen kodin.

  Sitä helposti sokeutuu oman maan hienoille asioille ja aina ihailee naapureita, tai esimerkiksi trooppisia valtioita, joissa on esimerkiksi kauniita ja värikkäitä lintuja. Sääolot ovat monissa maissa myös paljon kevyemmät ja leudommat, kuin mitä Suomessa.

  Toisaalta juuri se upea Suomen luonto on yksi osa meitä kaikkia suomalaisia. Juuri ne haastavat vuodenajat ja se omia lajejaan suojeleva luonto on tehnyt meistä sisukkaita ja kestäviä luonnonläheisiä ihmisiä, jotka eivät ole unohtaneet sitä, mistä maito tulee tai kuinka kaikkea ei elämässä anneta helposti.

  Suomen luonto ei siis ole itsessään hieno ja ainutlaatuinen, vaan myös se, mitä Suomen luonto on meille antanut, on todella upea asia. Suomesta löytyykin paljon hienoja asioita, joita kannattaa aina välillä muistuttaa itselleen, sekä kehuakin jopa.

  Luokat: Blog