Kauneimmat leirintäalueet Suomessa

  Kauneimmat leirintäalueet Suomessa

  Aivan paras tapa kokea Suomen erämaa ja nauttia vaelluksista,pyöräilystä, lintujen tarkkailusta tai muista luonto aktiviteeteistä, onvuokrata teltta, asuntovaunu tai mökki ja suunnata leirintäalueelle.

  Onneksiniitä on runsaasti ympäri Suomea ja jokamiehen oikeus tarkoittaa, että voitpystyttää telttasi mihin tahansa, paitsi yksityisalueelle, niin kauan jätätalueen samaan kuntoon, kuin mistä löysit sen, etkä esimerkiksi roskaa tai tuhoaluontoa. Tässä artikkelisarjassa jaamme vinkkimme kauniimmista leirintäalueistaympäri suomea.

  Saaristomeren kansallispuisto

  Yksi suosituimmista retkeilypaikoista Suomessa on saaristomerenkansallispuisto. Suomen länsirannikon saaristossa on kirjaimellisesti tuhansiasaaria, joista monet ovat asumattomia ja lähes kaikilla suuremmilta saariltalöytyy leirintäalueita. Yksi parhaista on Ahvenanmaan Prästö, jossa näkyy Bomarsundin linnoitus jatoinen upea leirintäpaikka löytyy rauhalliselta Mossalan saarelta.

  Kermankeidas

  Tämä Kermassa, Länsi-Suomessa, sijaitseva lomakeskus sisältäämajatalon, ravintolan, vierasvenesataman ja leirintäalueen lähellä Kermankoskea, jota pidetään yhtenäSuomen kauneimmista vesireiteistä.Leirintämökit ovatyksinkertaisia mutta henkilökunta on avuliasta ja asiakaspalvelu tyydyttävää.Miellyttävän ympäristön javeneilymahdollisuuksien lisäksi se on paratiisi kalastajille, koska se on yksiainoista paikoista Suomessa, jossa voit napata ruskean taimenen.

  Hanko

  Lähellä lounaisrannikon saariston kärkeä sijaitsee Hangon viehättävät kaupunki. Ihastuttavat auringonlaskut Itämeren yli ovat erityisen suosittuja lomailijoiden keskuudessa. Silversand Camping on suositeltava leirintäalue Hangossa sen vieraanvaraisen henkilökunnan, siistien tilojen ja monien mukavuuksien ansiosta.

  Ruunaan Trekking Center

  Kauniiden joenvarsivaelluksien lisäksi tällä alueella voit kokeilla myös koskenlaskua, karhun tarkkailua, kalastusta ja lintujen bongausta tai nauttia maittavasta illallisesta hienossa ravintolassa. Leirintäalue on hyvässä kunnossa ja hyvin varusteltu wi-fi -yhteydellä. Leirintä alueelta löytyy myös auttavainen, englantia puhuva henkilökunta ja kaikki tilat ja mukavuudet joita leirintäalueelta tarvitset. Se on täydellinen paikka rentoutua koskenlaskun jälkeen.

  Martinselkosen Eräkeskus

  Martinselkosen Eräkeskus

  Jos olet kiinnostunut karhujen katselusta, tämä Kainuun erämaakeskus on yksi parhaistapaikoista kokeilla sitä. Matkoja järjestää kokeneet retkioppaat ja matkaansisältyy nuotiopaikka ruokailu ja perinteinen savusauna. Vuokramökkien lisäksi alueella toimii myösleirintäalue, joka on avoinna myösniille, jotka eivät käy karhunkatseluretkillä. Leirintäalueella on ilmainenlangaton internetyhteys, sauna ja virtalähde.

  Petkeljärven kansallispuisto

  Petkeljärven kansallispuisto on kaunis luonnonpuisto, jossa on järviä, kulttuuria ja historiaa. Leirintäalueet ovat hyvässä kunnossa ja niitä hallinnoi metsätalouden toimisto. Mäntyjen seassa on modernit tilat ja mukavuuksia, kuten saunoja, pesukoneita ja rustiikkisia nuotiopaikkoja ja leirintäalueen läheltä löytyy myös supermarket.

  Matkatupa Lomamökit-Camping

  Toinen alue, jota retkeilijät suosittelevat erityisen paljon, sijaitsee järvenrantakylässä, joka sijaitsee lähellä napapiiriä ja jota hoitaa ystävälliset omistajat, jotka myös työskentelevät leirintäalueen kahvilassa. Järvimaisemasta nauttimisen lisäksi voit mennä marjastamaan tai veneillä vieraille käytössä olevalla soutuveneellä. Tilat ovat yksinkertaiset mutta puhtaat ja hyvin hoidetut ja myös tällä alueella käytössäsi on ilmainen wi-fi.

  Camping-Hostel Jokitörmä

  Lapin pohjoispuolella on perheomisteinen lomakylä Kaamanen. Se onhyvä leirintäalue niille, jotka haluavat tutustua Pohjois-Lappiin, ja sieltävoi myös tehdä päiväretkiä Norjaan. Alue koostuu leirintäalueesta ja hirsimökeistä, ja alueelta löytyynuotiopaikka, lappalainen kota (eräänlainen ruokasali), sauna ja lastenleikkipaikka. Alueella voit harrastaa kalastusta, patikointia, marjastusta tailintujen tarkkailua.

  Oulangan kansallispuisto

  Oulanka on yksi Suomen kauneimmista kansallispuistoista, joissa on riippusiltoja,
   kallionäkymiä ja upeita vesiputouksia. Täällä kannattaa leiriytyä ainakin muutaman päivän ajan. Kaikki leirintäalueet ja vierailukeskus ovat korkeatasoisia, ja hyödyllisiä kävijöille. Keskuksesta löytyy puhtaat suihkutilat, kioski ja wi-fi. Polut ovat kaikki hyvin merkittyjä ja vie sinut houkuttelevimpiin paikkoihin ja niiden varrella näet harvinaisia ​​ja upeita kasveja ja villieläimiä.

  Liminka-lahti

  Yksi Suomen parhaista lintujen tarkkailupaikoista on Liminka-lahti, jossa vuosittain vierailee miljoonia muuttolintuja. Vierailijakeskuksessa on leirintäalue, joka sijaitsee viljelysmaan vieressä ja on vain lyhyen kävelymatkan päässä tärkeimmästä lintujen tarkastamistornista. Vieraiden käytössä on monia päteviä oppaita.

  Luokat: Blog