Kymmenen kauneinta kaupunkia Suomessa – osa 1

  Kymmenen kauneinta kaupunkia Suomessa - osa 1

  Haluaisitko tutustua Suomeen paremmin, mutta et tiedä minnekannattaisi matkustaa?

  Suomessa on loputtomasti henkeäsalpaavia maisemia,historiallisia kyliä ja linnoituksia, kauniita järviä ja rauhallisia metsiä jatodella upeita kaupunkeja. Suomesta löytyy myös erikoisia aktiviteetteja jakulttuuria, joita ei helposti löydä muualta. Olemme koonneet listan Suomenkymmenestä kauneimmasta kaupungista, jotta sinä voit löytää haluamasi kaupunginseuraavalle reissullesi, tai miksei vaikka uudeksi kotikaupungiksesi!

  Turku

  Turku oli monien vuosisatojen ajan maanpääkaupunki ja suurin kaupunkiSuomessa, ennen kuin Helsinki ylitti sen. Se oli myös aina Suomen tärkein läntinen satamakaupunki,jonka ansiosta se kasvoi ja menestyi. Aura-joki kulkee kaupungin viehättävänkeskustan läpi, ja kesäisin voit hyödyntää venebaareja, jotka avautuvat äärettömänvaloisien, lämpimienkuukausien aikana. Turku on täynnä kirkkaita värejä, trendikkäitä ravintoloitaja erittäin luovia baareja, kuten vanhaan kouluun ja apteekkiin rakennettujabaareja. Turku on sellainen pieni kaupunki, jossa ihmettelet, mihin siellä vietetty aika meni.

  Lappeenranta

  Lappeenranta on Saimaa -järven rannalla, joka on Euroopanneljänneksi suurin järvi. Lappeenranta on suomalaisten suosituimmista paikoistavierailla kotimaassaan. Vierailut tapahtuu pääasiassa kesällä, jolloin voittodella nauttia mitä järvelläon tarjota, mutta talvimatkailuteollisuus on myös kasvanut viime aikoina. Sijainti on myös poliittisesti tärkeä, sillä se onHelsingin ja Pietarin välilläja toimii siltana Venäjälle ja länteen. Suurin osa vanhoista rakennuksistatuhoutui 1800-luvun puolivälissä, mutta alueella on enemmän kuin tarpeeksiluonnonkauneutta houkuttelemaan sinut sisään.

  Savonlinna

  Savonlinna

  Savonlinna perustettiin vuonna 1639 ja se rakennettiinOlavinlinnan linnan ympärille, jossa voit edelleen vierailla. Vaikka se on sisämaan kaupunki, saatatunohtaa sen, koska alueen lukuisat järvet näkyvät maisemassa. Myös useita rakennuksia kannattaa käydä katsomassa, kuten Kerimäenkirkko, joka on maailman suurin puukirkko, tai pieniä yksityiskohtia täynnäoleva Rauhalinna-huvila, joka on tarpeeksi suuri 5000 ihmistä varten! Jostulet oikeaan aikaan vuodessa, saatat kokea yhden heidän suurista tapahtumista- kännykän heiton maailmanmestaruudet.

  Hanko

  Et ehkä ajattele Suomea rantalomakohteena, mutta Suomessa on myösrantoja. Hanko on paikka, jonne monet suomalaiset tulevat nauttimaan auringostaja pitkistä päivistä, ja kaupungilla vain sattuu olemaan kiehtovaakulttuurihistoriaa sen lisäksi. Suomi on teknisesti kaksikielinen maa, jossa onsuomenkielinen enemmistö ja ruotsinkielinen vähemmistö. Vaikka vain noin 5,4% suomalaisista onruotsinkielisiä, 44% hankolaisista puhuu pääasiassa ruotsia. Venäjä hallitsiSuomea myös pitkiä aikojahistoriassaan, ja monen vuoden ajan venäläiset aateliset tulivat Hankoonlomailemaan.

  Maarianhamina

  Maarianhamina on Ahvenanmaan (ruotsiksi Åland) pääkaupunki, jokaon itsenäinen ruotsinkielinen alue, jonka yli Suomella on suvereniteetti.Rakennettu 1800-luvun loppupuolella, Maarianhamina näyttää yhä paljon siltä,miltä se näytti 1800 -luvullakin. Pienellä keskusta-alueella kävellessä näetkadut täynnä värikkäitä puurakennuksia ja taloja, jotka todella tuovatkaupungille elämää niin kesällä kuin talvellakin. Sillä on pitkä historiasatamakaupunkina, joten siellä voit tutkia suurta venesatamaa ja kiivetä Pommern-aluksen kannelle, joka on museoalus, joka on ankkuroitu kaupunginlänsirannalle.

  Tampere

  Tampere on Helsingin lisäksi yksi Suomen suurimmista kaupungeista, ja se kasvoi maan toimialan keskukseksi. Teollisuusrakennukset on viime aikoina otettu käyttöön uudestaan, kun Tampereen teollisuus on siirtynyt, ja nyt he vain antavat kaupungille erittäin raikkaan, viileän tunnelman. Kaupungin keskustaan kulkevien Tammerkoski-kanavan ympärillä olevien rakennusten ja viheriöiden välistä löytyy aina mukava paikka istua ja tarkkailla kaupungin virtausta – ellet jäädy, tietenkin. Tämä on Suomen tärkein kulttuurikeskus Helsingin ulkopuolella, joten voit yleensä nauttia kaikesta paikallisen orkesterin, monien museoiden tai suuren jääkiekkopelin välillä.

  Luokat: Blog