Kymmenen kauneinta kaupunkia Suomessa – osa 2

  Kymmenen kauneinta kaupunkia Suomessa - osa 2

  Me suomalaiset olemme mökkikansaa ja matkustammeusein omalle mökillemme, missä ikinä se sitten sijaitseekin, ja kenties ainasilloin tällöin käymme myös ulkomailla lomalla, mutta unohdamme usein, ettäkotimaassammekin on niin paljon nähtävää, että lomansa voisi helposti viettäämaamme lukuisissa mielenkiintoisissa ja kauniissa kaupungeissa ja kylissä.

  Juuri tämän takia olemmekin listanneet tähänartikkelisarjaan kymmenen kauneinta kaupunkia Suomessa, joissa jokaisensuomalaisen tulisi käydä edes kerran elämässään. Edellisessä osassa katoimmeHangon, Savonlinnan, Maarianhaminan, Turun, Tampereen ja Lappeenrannan kauniitkaupungit. Tässä osassa kerromme lisää kokemisen arvoisia kaupunkeja, tiedävaikka löytäisit seuraavan  kerromme lisää kokemisen arvoisia kaupunkeja,tiedä vaikka löytäisit seuraavan lomakohteesi tai vaikka uuden kotikaupunkisinäiden kaupunkien joukosta!

  Rovaniemi

  Vaikka alue, joka on nykyinen Rovaniemi, on ollut asuttukivikaudesta asti (esi-isämme teki kyseenalaisia valintoja, sillä Rovaniemisijaitsee vain 10 kilometriä arktisen piirin alapuolen), kaupunki vahingoittuivoimakkaasti kun taistelimme saksalaisia vastaan toisen maailmansodan lopussa,joten rakennukset, jotka löydät,ovat enimmäkseen uudempia. Useat tärkeimmät talot, kuten kaupungintalo jaLappia -talo, joka toimii muun muassa teatterina ja kirjastona, ovat tunnetunsuomalaisen arkkitehdin Alvar Aallon suunnittelemia. Tämä on myös täydellinen paikka metsästää revontuliaja käydä tervehtimässä joulupukkia, silläRovaniemi on kuitenkin joulupukin virallinen koti. Talvella joulukaupunki heräätäyteen loistoonsa ja tarjolla on myös paljon miellyttäviä ja jouluaiheisiaaktiviteetteja, kuten poroajelua.

  Saariselkä

  Oletko koskaan uneksinut iglussa nukkumisesta? Oletko koskaanuneksinut nukkumaan iglussa, jossa on lasikatto, joka soveltuu erinomaisestirevontulien katselemiseen? Mikäli vastasit näihin kyllä, Saariselkä, jonka löydät läheltä Suomenpohjoista kärkeä, on oikea matkakohde sinulle. Kakslauttanen Arctic Resort onpaikka, jossa löydätlasikattoiset iglut, muttaalueen potentiaali ei pääty tähän. Voit mennä koiravaljakkosafarilletodistamaan kuinka kauniilta todellinen talvi ja koskematon lumen peittämänäyttää tai tule kesä- tai heinäkuussa selvittämään mitä yötön yö todellatarkoittaa. Tämä on erittäin suosittu paikka romanttisiin, lumipeitteisiinhäihin – ei yllättävää, tietäen millaisissa majoituspaikoissa voikuherruskuukautensa aloittaa. Lappi on myös suosiossa ulkomaalaisten joukossa,sillä vanhan uskomuksen mukaan, mikäli nainen tulee raskaaksi revontulien alla,hän tulee saamaan pojan.

  Saariselkä

  Kemi

  Pohjanlahden eteläosassa sijaitseva Kemi on toinen paikka, jossapääset tutustumaan Lapin kulttuuriin. Se rakennettiin alun perin merenkulunsatamaksi 1800-luvun loppupuolella, mutta et ole tulossa katsomaan pysyviärakennuksia. Keminsuurin vetonaula on LumiLinna, jonka he rakentavat vuosittaineri arkkitehtuurilla. Et koskaan tiedä, millaiselta se näyttää, mutta siellä onaina ravintola, kappeli, joka on toinen suosittu paikka talvihäille, jahotelli, jota paikalliset taiteilijat koristelevat antamaan sille vahvantyylin. Haluatko syödäaterian jäisellä pöydällä jaistuen jäisellä penkillä, jotka peittyvät poron turkilla? Mikäli vastauksesi onkyllä, siirrä Kemi listasi kärkeen. Kemistä vain lyhyen ajomatkan päässä onmyös upea Tornion kaupunki, joka on rajakaupunki ruotsiin päin. Voit kävellätai ajaa Ruotsin puolelle Haaparannan kaupunkiin ja käväistä vaikka paikallisessaIKEA -tavaratalossa sen kotimaassa.

  Raasepori

  Raasepori Etelä-Suomessa on kaupunki, jossa ruotsinkieliset ovat enemmistössä. Tällä on monia nähtävyyksiä, niin ihmisen tekemiä kuin luonnon muovaamia. Alvar Aallon suunnittelema ihastuttava uusklassinen kirkko on yksi niistä. Lukuisat kadut täynnä värikkäitä puurakennuksia piristää pimeinä päivinä. Luonnolliselta puolelta, kun otetaan huomioon, että Raasepori sijaitsee vain juuri ja juuri mantereella, tämä on hyvä lähtöpaikka tutustua Tammisaareen saariston kansallispuiston saariin. Tammisaari (Ekenäs ruotsiksi) oli aikanaan oma kaupunki, mutta fuusioitui vuonna 2009 Pohjan ja Karjaan kanssa.

  Luokat: Blog