Lappiin talvilomalle

  Lappiin talvilomalle

  Talviloma on yksi niistä kaikista lomista, kun jokaisen perhe rupeaa suunnittelemaan yhteistä lomaa. Silloin molemmat vanhemmat ovat ottaneet lomaa, jolloin koko perhe pääsee yhdessä reissuun, vuoden kohokohta onkin miettiä, että minne sitä tänä vuonna lähtisikään.

  Iänikuiset rantalomakohteet kuten Thaimaa tai Kanarian saaret ovat kyllä kestosuosikkeja, joihin jaksaa palata kerta toisensa jälkeen. Näihin kohteisiin ei helposti kyllästy ja niissä pääsee pakoon suomen kylmyyttä ja huonoa talvea. Talvella kaikki haluavat pakoon talvea ja sen kylmyyttä. Usein kuitenkin suurimpana syynä on se, ettei talvi tänäkään vuonna ollut kovin suuriluminen ja pääasiassa oli vain jäistä ja satoi loskaa. Tämä onkin ihan ymmärrettävää, kukapa nyt haluaisi jäädä viettämään lomaansa loskan keskelle, kun vaihtoehtona olisi maata hiekkarannalla Gran Kanarialla? Toisin kuitenkin voisi tehdä. Miksei lähtisi nauttimaan Suomen oikeasta talvesta. Suomen talvi lyhenee joka vuosi, joten siitä pitäisi pystyä nauttimaan. Totta kuitenkin on, että Etelä-Suomessa talvesta nauttiminen on erittäin haastavaa, nimittäin kunnollista lunta siellä ei ole. Tämän takia paras vaihtoehto viettää talviloma olisi lähteä Lappiin, jossa pääsee nauttimaan kunnollisesta Suomen talvesta. Täällä pääsee kokemaan Suomen talvessa nykyään kaivatut pakkaset ja kunnolliset lumikerrokset. Hyvällä tuurilla voi jopa nähdä revontulia.

  Mitä Lapissa voi sitten tehdä?

  Lappi on erittäin monipuolinen luontokohde ja sieltä löytyy aktiviteetteja joka makuun ja ikään. Tämä kokoperheen lomakohde ihastuttaa varmasti perheen jokaisen pienemmästä suurimpaan. Ja vaikka kohteessa onkin kylmä, niin oikeanlaisella pukeutumisella siitä selvitään. Ja mikä olisikaan nautinnollisempaa, kuin päästä illalla kylmää pakoon mökin takkatulen ääreen kuuman kaakaon kanssa ja lämmittää samalla sauna lämpimäksi.

  Mitä Lapissa voi sitten tehdä?

  Tämä onkin Lapin loman kohokohtia, kun koko perhe kokoontuu yhdessä takkatulen ääreen pelaamaan lautapelejä. Lapissa riittää tekemistä jokaiseen makuun ja se onkin yksi monipuolisimmista aktiivikohteista. Lapissa pääsee niin laskettelemaan, vaeltamaan, kuin myös rentoutumaan. Tässä tekstissä esittelemmekin hieman, että mitä kaikkea tässä monipuolisessa kokoperheen kohteessa voikaan tehdä. Tekeminen tuskin ainakaan loppuu lesken ja laskettelusta innostuneet pääsevät laskettelemaan kokoviikon, ilman pysähdystä. Laskettelu on tietenkin yksi Lapin pääaktiviteeteista ja siihen löytyykin loistavat puitteet. Lapin rinteet ovat suosittuja maailman laajuisesti ja tänne saapuukin tuhansia turisteja joka vuosi ulkomailta. Rinteet tarjoavat vaihteluita joka makuun ja tasoon, joten omaa laskettelua pääsee kehittämään. Vaikka laskettelu ei olisi se itselle mieluisin harrastus, niin pääsee muutaman laskun jälkeen nauttimaan minttukaakaota laskettelukeskuksen ravintolaan. Tarjolla on myös monia erilaisia laskettelukursseja opettajan kanssa, jos laskettelun taitoa ei vielä omaa. Silloin pääsee harjoittelemaan laskettelua yhdessä opettajan kanssa. Opettajan kanssa oppiminen on kaikkein helpointa ja silloin laskettelusta pääsee aloittelijanakin nauttimaan.

  Kuitenkin, jos laskettelu on hieman liian vauhdikasta, voi laskettelun sijaan lähteä hiihtämään. Hiihtäminen on myös erinomaista urheilua, joka laittaa koko kehon töihin. Tässä kuitenkaan ei edes huomaa liikkuvansa, nimittäin samalla pääsee ihailemaan Lapin upeita maisemia ja luontoreittejä. Lapin luonto on sanoinkuvaamattoman kaunis, joka vain korostuu talvella. Lappi tarjoaa todella monipuoliset maastohiihtoreitit jokaiselle tasolle, joista kannattaa ihmeessä käydä nauttimassa. Yksi Lapin suosituimmista aktiviteeteistä on myös huskykoirasafarit, eli koiravaljakkoajelut. Tässä pääsee kokemaan myös hieman Lapin entisaikaista kulttuuria ja historiaa. Tässä pääsen grönlantilaisten inuiittien jalanjälkiin. Tässä pääset mukavasti nauttimaan maisemista rekan kyytiin ja tehtävästään nauttivat koirat, johdattavat sinut Lapin kauneimpien maisemien läpi. Tässä aktiviteetissa voi myös itse halutessaan ohjeistaa koiralaumaa. Koiralauman ohjeistaminen on erittäin helppoa ja hauskaa.

  Luokat: Blog