Luonnonhelmassa lomailu Suomessa

  Luonnonhelmassa lomailu Suomessa

  Suomi, mikä paras paikka ulkona lomailuun. Suomi on tunnettu sen ainutlaatuisesta luonnosta ja järvistöistään, joka houkuttelee jatkuvasti matkailijoita ympäri maailmaa saapumaan Suomen maalle.

  Suomessa riittää monipuolisesti erilaista luontoa joka makuun, joten jokainen varmasti löytää sopivan paikan lomailla luonnon rauhassa. Etenkin Suomi on tunnettu sen upeasta ja hyvin säilyneestä metsästöstään, jota on kyllä enemmän kuin kyllikseen. Metsää löytyy oikeastaan joka kaupungista, jossa jokaisella on oma luonnonsuojelukohteensa. Nämä luonnonsuojelukohteet houkuttelevat turisteja vierailemaan niissä ympäri vuoden. Vierailijoita tulee niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, jotka kaikki nauttivat niiden raikkaudesta. Suomen luonnonkohteet ovat turismille auki ympäri vuoden, mutta suurin osa turisteista saapuu luonnon helmaan kesäisin, jolloin luonnossa kävely on helpompaa ja mukavampaa. Kesäisin Suomessa on monia kansallispuistoja, joihin on merkitty toistaan upeampia vaelluskohteita, jotka pisimmillään kestävät jopa viikon tai yli. Silloin tarkoituksena on viettää luonnonhelmassa noin viikon ajan, telttaillen ja nauttien vaihtoehtoisesta rauhallisuudesta kaupungin ruuhkiin. Tämän aikana joka päivä kävellään tietty matka eteenpäin ja illalla pystytetään teltta nukkumista varten. Tämä on loistava tapa viettää kesäviikkoa täydellä sydämellä rentoutuen. Tietenkin muistaen, että Suomen kesässä hyttyset ovat erittäinkin aktiivisia, joten kannattaa reppuun pakata ainakin riittävästi hyttysmyrkkyä.

  Suomen suosituimmat kansallispuistot

  Lappi

  Toinen suosittu lomakohde on Lappi, jonne onkin keskittynyt suurin osa Suomen luontolomailusta. Tämä on vielä astetta kauempana kaupunkien ruuhkista, jolloin jo ajomatkalla onnistuu ne unohtamaan. Lappi on erittäin suosittu kohde luontoon haluaville, nimittäin siellä pääsee kokemaan ainutlaatuisen koskemattoman luonnon. Tämä kohde on erityisen hyvä matkailijoille, jotka haluavat viettää jopa muutaman viikon vaellellen keskellä rauhallista luontoa nauttien hiljaisuudesta ja sen tarjoamasta raikkaudesta. Lappi on suosittu lomakohde ympäri vuoden, mutta talvisin lomailu usein keskittyy luonnon sijasta lasketteluun. Tämän takia erityisesti luonnosta nauttivan kannattaa ehdottomasti kokea Lappi kesällä tai keväällä, jolloin sen luonto on sanoinkuvaamattoman kaunis.

  Suomen suosituin kansallispuistokin sijaitsee Lapin luonnossa. Tämä kansallispuisto on nimeltään Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja sijaitsee Kalorin, Kittilän, Muonion ja Enontekiön välisellä tunturi- ja metsäalueella. Tälle paikalle tyypillistä on sen kaunis tunturiluonto, upeat maisemat, talviöiset revontulet, kesän yöttömät yöt ja syksyn uskomaton ruska, joten kohde on ehdottomasti vierailemisen arvoinen ympäri vuoden. Kuten aiemmasta tekstistä kävikin ilma, niin Lapissa sijaitsee Suomen kaunein luonto. Tämä näkyy jo siinä, että kaksi Suomen suosituinta kansallispuistoa sijaitsee Lapissa. Toinen näistä on Urho Kekkosen kansallispuisto. Tämä puisto sijaitsee Itä- ja Pohjois-Lapissa, melkein Saariselässä. Täällä reitin varrelle mahtuu myös joulupukin asuinkylä eli Korvatunturi. Tämä puisto taas tarjoaa vierailleen upeita luonnonnähtävyyksiä ja mielenkiintoisia kulttuurihistoriallisia kohteita, jotka ovat avoimet tunturierämaat, kirkasvetiset lammet ja kolttasaamelaisten vanhat asuinpaikat.

  Nuuksion kansallispuisto on taas yksi Suomen eteläisimmistä kansallispuistoista, joka sijaitsee Vihdin, Espoon ja Kirkkonummen vieressä. Nuuksion hyvä puoli on se, että sinne on erittäin helppo tehdä päiväretki ilman yöpymistä. Täällä voi ihastella jääkauden muovaamia laaksoja ja rotkoja, sekä harvan männikön peittämiä kalliomäkiä. Kuusamon ja Sallan kupeessa taas sijaitsee Oulun-langan kansallispuisto. Tällä alueella sijaitsee yksi Suomen tunnetuimmista retkeily ja vaellus reiteistä. Tämä reitti on nimeltään Karhunkierros, jonka aikana pääsee tutustumaan jääkauden muokkaamiin jokivarsimaisemiin, niittylatoihin, koskiin, putouksiin, riippusiltoihin ja aapasoihin. Karhunkierros on 80 kilometriä pitkä vaellus, joten kannattaa siihen varata jopa viikko aikaa. Kollin kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Karjalassa ja lukeutuu Suomen suosituimpien kansallispuistojen joukkoon. Täällä pääsee rauhoittumaan luonnonhelmaan patikoiden tai vaikka ratsastaen.

  Luokat: Blog