Miksi Suomi on suosittu lomakohde talvellakin – osa 1

  Miksi Suomi on suosittu lomakohde talvellakin - osa 1

  Suomessa vuokramökkien varauskalenterittäyttyvät nopeasti talvellakin vaikka toisille mökkeily on visusti vainkesäaktiviteetti.

  Suomella on kuitenkin niin paljon annettavaa talvellakin, että varsinkinulkomaalaiset varaavat mielellään mökkejä Suomesta silloin, kuin paksu lumi onpeittänyt maan, mutta myös moni kotimaan matkustaja osaa arvostaa talvisuomea.Kyllä, kylmä on ja päivänvaloa on niukasti, mutta talvella Suomessa on myösvähemmän turisteja ja aivan erilaiset maisemat ja tietysti moniamielenkiintoisia talviurheilulajeja tarjolla. Tässä artikkelissa kerrommeparhaat vinkkimme mitä kannattaa tehdä ja kokeilla talvilomallasi Suomessa.

  Hiihto tai lumilautailu

  Suomella on pitkä lumikausi, ja lumi voi peittäämaan jo marraskuun alussa ja Pohjois-Suomessa pysyä jopa toukokuuhun asti,joten se on täydellinen paikka laskettelua, hiihtoa ja lumilautailua varten. Seei ole yhtä tunnettu kuin muut suuret hiihtomaat, mutta Lapissa on paljon mahdollisuuksia.Lappi on suosituin laskettelualue, koska siellä on luotettavimmat lumisateet. Lapissa on useampia suuria hiihtokeskuksia, kuten Levi, Ylläs, Pyhä-Luosto ja Ruka, joidenrinteet nousevat noin 500 – 700 metriä merenpinnan yläpuolelle ja joiden pituuson enintään 3  kilometriä. Hiihto ja laskettelu on suomalaisten perinteisiä jasuosituimpia talviaktiviteetteja.

  Moottorikelkkailu

  Moottorikelkkailu

  Moottorikelkkailu on erinomainen tapa kokea Suomenulkoilmaa ja maisemia. Yksi tai kaksi ihmistä voi ajaa niitä kerrallaan. Tämäon ylivoimaisesti yksi minun suosituimmista talviaktiviteeteista Suomessa,sillä se ei ole vain nopea ja tehokas tapa päästä paikasta toiseen,mutta se mahdollistaa myös upeiden maisemien katselemisen matkan varrella. Seon hauskaa eikä ole kovin vaikeaa oppia perusasiat, mutta ole varovainen, koskalumikekoon kiinni jääminen on helppoa. Mutta jos olet moottorikelkkaretkelläoppaan kanssa, he auttavat sinut pois lumesta. Kelkka voi myös kaatua, jotenkiinnitä huomiota turvallisuussääntöihin ja kulje vain niin nopeasti kuin sinusta (jakumppanistasi) tuntuu mukavalta. Voit vuokrata moottorikelkkoja tai mennä moottorikelkkaretkelle millä tahansa Suomenalueella, jossa on paljon lunta.

  Potkukelkkailu

  Potkukelkkailu on ainutlaatuinen kuljetusmuoto, jota käytetään lähinnä vain Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa ja keksittiinkin tällä alueella. Potkukelkkailu  on melko suorasukaista. Tarvitset potkukelkan ja joko jäisen tai kovan lumipinnan, jonka jälkeen voit seistä kelkan takaosassa kiskoilla ja potkia tietäsi eteenpäin. Tämä toimii parhaiten suolaamattomalla jäällä tai kovalla pakatulla lumella, koska löysä lumi on yleensä hieman tahmea ja tekee prosessista paljon vaikeampaa jaloille. Mutta siinä tapauksessa saat ainakin hyvän alavartalotreenin!

  Koiravaljakko

  Oletko koskaan uneksinut päästä koiravaljakon kyytiin?Suomi on täydellinen paikka toteuttaa tämä unelma. Koiravaljakko vaatiivähäistä vaivaa, mutta tulet havaitsemaan, että koirat tietävät, mitä tekevät ja mihin suuntaan mennä. Sinun tärkeintehtävä on pitää kiinni ja oppia käyttämään  jarrua pysäyttääksesi kelkan, koska huskyt haluavat juosta, ja neeivät useinkaan pysähdy, ellet käske niitä pysähtymään! Koiravaljakkoyrityksiälöytyy ympäri Lapin aluetta ja valjakkoajeluita järjestetään eri pituisina,lyhyinä pyörähdyksinä tai useamman päivän safareina. Suosittelen tutustuvanyrityksiin huolella etukäteen äläkä missään nimessä varaa valjakkoajeluayritykseltä, jotka osoittavat pienimpiäkin merkkejä koirien huonostakohtelusta.

  Purjehdi jäänmurtajaveneellä

  Jos kaipaat ainutlaatuista kokemusta, harkitse matkaajäänmurtaja veneellä ja katso, miten se liukuu paksunkin jään halki.Esimerkiksi Kemin kaupungista sinulla on mahdollisuus purjehtia IcebreakerSampo jäänmurtajaveneellä. Suomen hallitus on nykyään omistautunut antamaanvierailijoille käsityksen siitä, mitä toiminnallinen jäänmurtaja pystyy tekemään. Sinullaon myösmahdollisuus uida meressä täyskuivaan selviytymispukuun pukeutuneena. En oleitse vielä kokeillut tätä, mutta se kuulostaa mielenkiintoiselta ja todellakinerikoisemmalta kokemukselta.


      

  Luokat: Blog