Miksi Suomi on suosittu lomakohde talvellakin – osa 2

  Miksi Suomi on suosittu lomakohde talvellakin - osa 2

  Nautitko talviurheilulajeista muttakotipaikkakunnaltasi ei löydy tarpeeksi jyrkkiä rinteitä, tarpeeksi lunta taitarpeeksi aktiviteettivaihtoehtoja?

  Oletko koskaan haaveillut vuokraavasi mökin Pohjois-Suomestatalvilomasi ajaksi ja mennä harrastamaan ja kokeilemaan kaikkia niitätalviurheilulajeja, joita eteläsuomessa tai kotipaikkakunnallasi olemahdollista harrastaa? Tässä artikkelissa listaamme parhaat talviurheilulajitja aktiviteetit, joiden ansiosta Suomi on suosittu lomakohde talvellakin, jajaamme vinkkejä mitä sinun kannattaa kokea oman lomasi aikana.

  Pilkkiminen

  Jos uiminen jäisessä järvellä ei haittaa sinua, ehkä nautit myös jäisellä järvellä kalastuksesta eli pilkkimisestäkin. Pilkkimistä pidetään Suomessa jokamiehenoikeutena, joka tarkoittaa, ettet tarvitse lupaa mennä jäälle kalastamaan. Järven yläosa voi olla jäässä, mutta jos poraat jään läpi, löydät vettä ja kalaa.Tarvitset jääkairan, pilkkivavan, joka on hämmästyttävän pieni, ja syötin sekä vähän onnea. Ahven, Suomen kansalliskala, ja hauki ovat kaksi tavanomaista kalaa, joita löytyy suomen järvistä.

  Normaalisti kalastus on melko yksinäistä hiljaista toimintaa,joka soveltuu hyvin syvään ajatteluun ja meditaatioon. Ne, jotka ovat todellakalasaaliin perässä, ovat tavallisesti pilkkimässä useita tunteja. Pilkinjälkeiset nuotiokahvit ja makkarat on täydellinen päätös upealleulkoilukokemukselle.

  Lumikenkäily

  Jos hiihto tai lumilautailu on hieman nopeatempoista sinulle, ehkä sinun pitäisi kokeilla lumikenkäilyä. Jalkoihisi kiinnitetään tennismailoilta näyttävät lumikengät. Leveä lumikenkä mahdollistaa syvässä lumessa tarpomisen ilman uppoamista kovin syvälle, sillä kenkä auttaa jakamaan painosi tasaisemmin ja laajemmalle alueelle.On kenties haaste oppia kävelemään niillä mukavasti ja niiden hallinta on alussa hieman hankalaa, sillä tuntuu siltä, kun kävelisit suurilla klovnin kengillä, mutta useimmat tottuu siihen melko nopeasti. Se on erilainen tapa kiertää paikkoja ja lumikenkien avulla voit nähdä maisemia ja paikkoja, joita et ehkä muutoin olisi päässyt katsomaan.

  Yövy iglussa tai jäähotellissa

  Yövy iglussa tai jäähotellissa

  Useat paikat Suomessa tarjoavat mahdollisuuden majoittautua iglussa tai jäähotellissa. On olemassa perinteisesti rakennettuja igluja, jotka on tehty lumesta. Iglumajoitusta tarjotaan esimerkiksi Iso-Syötteellä ja Kakslauttanen Arctic Resortissa.

  Myöskausiluonteisia jäähotelleja on tarjolla, joissa kaikki sängystä seiniin on tehty lumesta ja jäästä, kutenArctic Snow Hotel, Snowman World Igloo Hotel ja Snow Village. Ota kuitenkinhuomioon, että lämpötilatovat juuri jäätymispisteen alapuolella pitäen lumen ja jään sulamasta jaedellyttävät paksujen turkisten ja laadukkaiden makuupussien käyttöä, jotkahotelli kyllä tarjoaa, mutta yöpyminen jäähotellista voi silti olla liiankoleaa joillekin vieraille. Jos jäähotelli tai iglu kuulostaa hieman liian kylmältä, saatathaluta kokeilla lasi-iglua, joka on optimoitu revontulien katselemiseen. Nämätarjoavat täyden lasikatot iglutyyliin, mutta ovat täysin lämmitettyjä, jotenne ovat lämpimiä ja kodikkaita! Useimmat löytyvät Lapista napapiirin alueelta tai sen läheltä, sillä tämä aluetarjoaa parhaan mahdollisuuden nähdä revontulia.

  Käy tervehtimässä joulupukkia ja hänen porojaan

  Joulupukki asuu Suomessa, Rovaniemen kaupungissa, joka sijaitseejuuri arktisen ympyrän sisäpuolella, jossa hän viettää aikansa jutellessavierailijoiden kanssa, poseeraamalla heille ja tietysti vastaamalla kaikkiinlasten ja nuorten kirjeisiin. Itse asiassa Rovaniemeltälöytyy kokonainen joulukylä. Tämä on joulupukinpostitoimiston virallinen koti, joka vastaanottaa yli puoli miljoonaa kirjettävuodessa ihmisiltä ympäri maailmaa. Se on ilmainen, mutta jos haluat kuvanjoulupukin kanssa, sinun täytyy maksaa. Jos haluat nähdä poroja, Rovaniemellä on paljonmahdollisuuksia käydä porotilalla, villieläinpuistossa tai porosafareilla,joissa porot vetävät perinteistä kelkkaa. Poroihin voi törmätä muutenkin, silläjoskus ne seisovat keskellä tietä. Porolihaa syödään myös perinteisestiPohjois-Suomessa, ja löydät melkoisen valikoiman eri ruokalajeja poronlihasta,jos olet kiinnostunut  maistamaan sitä.

  Metsästä revontulia

  Yksi syy siihen, että monet ihmiset tulevat Suomeen talvella on nähdäkseen revontulia eli Aurora Borealis. Tämä upea luonnollinen ilmiö on auringon aktiivisuuden aiheuttama, ja se antaa hämmästyttävän valon ja värinäytön taivaalle. Mitä pohjoisempaan sinä menet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on nähdä ne. Ihanteellisesti haluat olla arktisen ympyrän sisäpuolella ja poissa muista luonnottomista valoista tai saastumisesta. Sitten sinulla on oltava onnea, kärsivällisyyttä ja tietenkin selkeä taivas.


   


   

  Luokat: Blog