Miten aloittaa lomamökin vuokrausliiketoiminta – osa 2

  Miten aloittaa lomamökin vuokrausliiketoiminta - osa 2

  Oletko koskaan ajatellut vuokraavasi omaaloma-asuntoasi muille tai ostaa loma-asunnon liiketoimintamielessä lisätulojensaamiseksi?

  Yhä useampi mökin omistaja, joka huomaa itse käyttävän mökkiäänyhä harvemmin ja harvemmin harkitsee sen vuokraamista muille kattaakseenkustannuksia tai lisätulojen toivossa. Loma-asunto bisnes on myös suosittua jamoni hankkia yhden tai useamman loma-asunnon joko kotimaasta tai ulkomailtatäysin liiketoimintamielessä. Loma-asunnon vuokrausliiketoiminnan aloittaminenvoi olla yksinkertaisempaa kuin luuletkaan. Tähän artikkelisarjaan olemmekoonneet vinkkejä asioista, joita kannattaa ottaa huomioon mökin vuokrallepistämisen yhteydessä. Edellinen osa käsitti loma-asunnon ostamista jasijainnin valitsemista sekä sen valmistelemista niin kalusteiden,lisävarusteiden kuin tervetuliaispaketin suhteen. Puhuimme myös vaihtoehdostasallia lemmikit kiinteistöön ja kuinka se voi vaikuttaa positiivisesti tuloihinja varausten määrään. Tässä jaksossa käsittelemme lisää huomioon otettaviaasioita.

  Ajankäyttö

   Vaikka oman lomamökkibisneksen pyörittäminen voi olla erittäinpalkitsevaa, se voi myös olla aikaa vievää. Onuseita asioita, joiden avulla voit vähentääliiketoimintasi pyörittämiseen vaativaa aikaa, kuten esimerkiksi siivoojaanpalkkaaminen. Henkilöstön palkkaaminen kiinteistön puhdistamiseensiirtymispäivien aikana vähentäähuomattavasti omaa työmäärääsi ja tekee asiakkaiden vaihdon ajasta paljonhelpompaa.  Ajattele myös kodinkoneita jamukavuuksia. Jotkut laitteet ovat helpompi pitää puhtaana kuin toiset.Ominaisuudet, kuten uima-allas tai kylpytynnyri voivat nostaa vuokra-arvoasi,mutta ne vaativat myös paljon ylläpitoa ja niiden ylläpitäminen, korjaaminen japeseminen voi viedä aikaa ja rahaa.

  Toinen asia, jonka voit tehdäsäästääksesi aikaa, on asentaa lukollinen avainkaappi. Tämä tarkoittaa, ettävoit tuvallisesti tarjota vieraillesi pääsyn kiinteistöön ilman että sinuntarvitsee olla paikalla henkilökohtaisesti, kun he saapuvat. Tämä myösmahdollistaa sen, että vieraat voi saapua mihin aikaan tahansa, ilman ettäheidän on oltava noutamassa avaimia tiettyyn aikaan mennessä. Yleensälukolliset avainkaapit asennetaan kiinteistön ulko-oveen tai sen läheisyyteen.Vieraat saavat varauksen yhteydessä avain koodin, jonka avulla he saavatminimaaliselta kassakaapilta näyttävän avainkaapin auki. Avainten luovutusvoidaan hoitaa samalla menetelmällä, mutta varmista, että olet antanutasiakkaille tarkat ohjeet siitä, miten kaappi toimii ja miten heidän ontoimittava sen avaamiseen tai avaimen takaisin jättämiseen. Mikäli loma-asuntosion luonnon helmassa tai tulee puutarhan kanssa, kannattaa suunnitella alue taipuutarha niin, että se vaatii mahdollisimman vähän huoltoa. Tämä vähentäähuomattavasti kesäkuukausien aikana tarvittavaa huomiota. Voit löytää vinkkejä pienikokoisten mutta kauniiden jahelppohoitoisten puutarhojen luomisesta
  netistä.

  Kuinka paljon voit ansaita?

  Kuinka paljon voit ansaita?

  Hinnoittelustrategiassa on löydettävä herkkä tasapaino. Jos pyydät liikaa vuokraa, loma-asuntosivoi olla tyhjillään suosittujen kausien aikana. Jos pyydät liian vähän, saatvarmasti asiakkaita, mutta voittomarginaali on suhteellisen pieni tai olematon.Markinnatutkimuksen tekeminen alueesi ja kiinteistösi sekätrendien suhteen onkannattavaa ja hyvä lähestymistapa hinnoitteluun. Haluat säästää omissakustannuksissa ja optimoiden voitot mutta myös pysyä laadukkaana palveluntarjoajana.

  Markkinoi kiinteistöäsinull

  Saadaksesi varauksia, kiinteistösion saatava näkyvyyttä jotta mahdolliset vuokraajat löytäisi loma-asuntosi jahaluaisivat vuokrata sen. Tämä tarkoittaa vahvaa online-läsnäoloa ja hyväänäkyvyyttä hakukoneissa, kuten Googlessa. Lomamökkien suosion kasvun myötä markkinapaikkaon tullut erittäinkilpailukykyiseksi, jonka vuoksi on yhä vaikeampaa varmistaa kunnollinenjalansija markkinoilla ilman vuokraustoimiston apua. Kokenut  loma-asuntoagentuuriyritys voi auttaa sinuasaamaan ansaitsemasi varaukset. Näillä yrityksillä on asiantuntijoita, joillaon kokemusta markkinoiden kehityksen seuraamisesta ja siitä, miten pysyäaskeleen edempänä kilpailua. Jos sinulla ei itselläsi olemarkkinointikokemusta, voi tällaisen välitysyrityksen palkkaaminen ollaliiketoiminnallesi hyvä vaihtoehto. Selvitä myös, miten pääset suosittujenlomamökkien ja hotellien varaussivustojen listoille.

   

      

  Luokat: Blog