Miten aloittaa lomamökin vuokrausliiketoiminta – osa 1

  Miten aloittaa lomamökin vuokrausliiketoiminta - osa 1

  Lomamökin vuokrausliiketoimintaan astuminen ensimmäistäkertaa on jännittävä tilanne. Lomien ja lomamökkienkysynnän kasvaessa vuosittain, omanvuokramökin omistamisen nautinto ja tuotto voi olla suuria.

  Tähänartikkelisarjaan olemme keränneet tärkeimmät vinkit, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun otat ensimmäiset askeleet kohtiloma-asunnon vuokrausliiketoimintaa.

  Haluatko ostaa loma-asunnon?

  Monille tämä on ensimmäinen iso askel loma-asunnon vuokrausliiketoimintaan ja vaikka tämä on jännittävä prosessi, on muutamia asioita, joita sinun tulisi harkita. Markkinoiden tutkimiseen käytetty aika maksaa itsensä takaisin myöhemmin. Lomasi sijainti on tärkeä tekijä kahdesta syystä: mahdollisten tulojen suuruus ja kuinka helposti saavutettavissa paikka on.

  Kaikki tietävät,että kiinteistönpostinumeroilla on valtava vaikutus sen markkina-arvoon. Joten ei tule olemaanyllätys, että uuden loma-asuntosi postinumerolla on vaikutusta senvuokra-arvoon. Tärkeintä tässä on löytää paikka, jolla on vahva vuokrausarvo suhteessa senmarkkina-arvoon.Jos aiot henkilökohtaisesti ajaa ja ylläpitää loma-asuntoasi, niin sinun on oltavahelpon matkan päässä. Loma-asunnon ylläpitäminen itse on ensisijainen valintamonille omistajille, koska se vähentää kustannuksia jakasvattaa voittomarginaalia. Tuleeko uusi loma-asuntosi olemaan myös itsesi ja perheesi käytössä esimerkiksiviikonloppureissuihin tai vuosittaisiin perhejuhliin? Jos näin on, sinun onvarmistettava, että se sijaitsee paikassa, johon sinäkin pääset helposti.Kannattaa siis selvittää mahdollisimman tarkkaan etukäteen, mitkä alueet ovattuottoisia ja mitkä vähemmän tuottoisia, suunnittelit loma-asunnon hankkimistasitten kotimaasta tai ulkomailta.

  Loma-asunnon valmisteleminen

  Haluat varmasti, että vieraasi pystyy rentoutumaan ja nauttimaan olostaan vierailunsa aikana. Varojen varaaminen myös loma-asunnon korkeatasoiseen kalustamiseen on yleensä kannattavaa sillä se optimoi potentiaaliset tulot ja varmistaa asiakkaiden parhaan mahdollisimman kokemuksen joka johtaa myös suosituksiin ja hyviin arvosteluihin.

   Huonekalusialtistuvat todennäköisesti monille vieraille, ja siksi kannattaa investoida laadukkaaseen jakestävään kalustukseen, sillä se säästää varmasti rahaa pitkällä aikavälillä. Jos kuitenkin haluat päästä kalustuksestamahdollisimman edullisesti, voit löytää hyviä ja kestäviä huonekaluja kierrätyskeskuksista jakirpputoreilta. Joskus vanhojen, laadukkaiden huonekalujen osto- ja kunnostuson uusien huonekalujen ostamista edullisempaa. Käyttämälläkierrätysmateriaaleja voit myös markkinoida loma-asuntoasi ympäristöystävälliseksi. Valitse huonekaluasiviisaasti, esimerkiksi nahkasohvat ja kovat lattiat ovat helpompi pitääpuhtaana kuin kangas tai kokolattiamatto. Jos haluat ettäloma-asuntosi luokitus on ‘kalustettu’, on tiettyjen kalusteiden taso osavaatimuksia. Tähän luokitukseen liittyy monia muita etuja, kuten esimerkiksiverohelpotuksia. Nämä asiat kannattaa myös ottaa selville sen maan virastosta, jossaloma-asuntosi sijaitsee.

  Lisäominaisuudet

  Ei ole mikäänyllätys, että tietyt ominaisuudet ovat äärimmäisen suosittuja lomalla ja voivatvaikuttaa tulokseen huomattavasti. Esimerkiksi joillakin alueilla kuumanporealtaan lisääminen voi lisätä vuokrausta jopa 14 prosentilla. On syytätutkia kilpailua omalla alueella ja nähdä, mitä voit tehdä saadaksesi oman loma-asuntosi asettumaankaikkien muiden yläpuolelle. Suomessa saunaton loma-asunto ei todennäköisesti myy yhtä hyvin kuin saunallinen, mutta josloma-asuntosi on ulkomailla, voisiko loma-asuntosi hyötyä saunasta sielläkin tai uima-altaasta?

  Pitäisikö lemmikit sallia?

  Pitäisikö lemmikit sallia?

  Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan yhdistyneessä kuningaskunnassa noin neljänneksellä kotitalouksista on koira. Yhdistyneessä kuningaskunnassa lemmikkiystävällisten loma-asuntojen kysyntä on kasvanut, ja nyt yli 50% loma-asunnoista siellä ovat lemmikkiystävällisiä. Lemmikkien salliminen lomamökkiisi vaikuttaa vastaanottamiesi varausten määrään. Esimerkiksi Walesissa yhden makuhuoneen kiinteistöt, jotka olivat lemmikkiystävällisiä, tuotti jopa kaksi kertaa enemmän varauksia kuin ne, jotka eivät olleet. Tämä eroaa alueesta toiseen, mutta keskimäärin lemmikkiystävälliset loma-asunnot saavat yleensä 4 varausta enemmän vuodessa.

  Tervetuliaispaketti

  Jos näet sen verran vaivaa, että kokoat vieraille tervetuliaispaketin, he tulevat tuntemaan olonsa tervetulleiksi ja voivat rentoutua tietäen, että kaikki tarvittava tieto on lähettyvillä. Tervetuliaispaketti on asiakkaidesi tiedonlähde, josta he voivat löytää tietoa paikallisista ruokapaikoista, kaupoista ja nähtävyyksistä. Jos haluat tarjota vielä parempaa palvelua asiakkaillesi, voit ottaa yhteyttä paikallisiin palveluntarjoajiin ja kysyä, tarjoaisivatko he vieraillesi alennuksen. Monet ovat valmiita tekemään tämän saadakseen lisää näkyvyyttä. Hyvä tietopaketti sisältää myös ohjeita kiinteistön laitteista ja miten hätätilanteissa toimitaan.


  Luokat: Blog