Miten vuokrata mökki Suomessa

  Miten vuokrata mökki Suomessa

  Vaikka monella suomalaisella onkin oma mökki jossain päin suomea,myös mökin vuokraaminen on ollut suosittua jo pitkään, varsinkin niidenkeskuudessa, jotka eivät halua sitoutua mökin kunnossapitoon ympärivuotisesti.

  Niin kotimaalaisia kuin ulkomaalaisia lomailijoita kiehtoo luonnon helmassalomailu niin suomen suvessa, kuin lumisessa talvessakin. Mökin vuokraaminen onhelpompi ja halvempi vaihtoehto oman mökin ostamiselle ja Suomessa on vahvat perinteet mökin vuokraamiseenhiihtomatkaa, kesälomaa tai vaellusviikonloppua varten. Mikäli sinäkinhaluaisit vuokrata Suomesta mökin, muttet tiedä miten toimia, olemme koonneetsinulle helpon muistilistan, mitä kannattaa pitää mielessä mökkiävuokrattaessa.

  Etsi sinulle sopiva sijainti

  Päätä, mitä haluat nähdä ja tehdä lomasi aikana. Jos haluatkattavan kokemuksen Lapista, lumesta, talviurheilusta ja revontulista, saatathaluta majoittautua yhteen Lapin hiihtokeskuksen vuokramökkiin. Jos matkustat kesällä, saatat haluta jäädä jonnekin etelään,lähelle suurkaupunkeja ja niiden palveluita, tai keskisuomeen isojen järvienrannoille. Mikäli olet suunnittelemassa ruskavaellusta, voit saada loistavankokemuksen niin Lapissa kuin etelämmässäkin, mutta parhaan ruskaloistonkokemiseksi sinun on oltava tarkkana matkan ajankohdan suhteen. Ruska on ohiLapissa silloin, kun se on parhaimmillaan eteläisemmässä Suomessa.

  Etsi mökki

  Niin kuin hotelleja, myös mökkejä on erilaisia, niin koon, hinnankuin varustelutasonkin osalta. Mieti haluatko luksus mökin, jossa on kaikkimukavuudet, vai perinteisemmän mökin jossa ei välttämättä ole juoksevaa vettä,sisävessaa tai suihkua. 

  Voit etsiä mökkejä monin eri tavoin, mutta GoFinland
   sivuston mökkihaulla löydät kattavanvalikoiman erikokoisia ja tasoisia mökkejä. Kirjoitavain hakukoneeseen haluamasi alue ja päivämäärät ja saat esiin vapaana olevatmökit. Jos sinulla on erityisvaatimuksia, voit rajata hakua toiveidesi mukaanluettelosivulla.

  Varaa mökki

  Kun olet löytänytparhaan mökin tarpeisiisi,sinun täytyy tietenkin varata se!Yleensä varaukset tehdään joko sähköpostitse tai online-varauksen kautta, muttajoissain tapauksissa voit myös halutessasi soittaa tehdäksesi varauksen.Varauspyyntö sähköpostitse: Otat yhteyttä vuokranantajaan varauslomakkeellamökkisivulta, jonka jälkeen vuokranantaja lähettää sinulle vahvistuksen jalisätietoja. Online-varaus: Useimmilla mökkien vuokraajilla ja yhdistyneillämökkilistaussivuilla on omat online-varausjärjestelmät, johon myös GoFinlandmökkihausta siirrytään linkin kautta. Napsauta vain ‘varaa nyt’ -painiketta jasinut ohjataan online-varausjärjestelmään. Lue ohjeet huolellisesti ja noudatakaikkia ohjeita.

  Varmista, että varaus on vahvistettu

  Lue varauksen vahvistusviestit tarkkaan ja tallenna ne myöhempää käyttöä varten. Vahvistusviesteissä on kaikki tarvittavat tiedot maksuista, matkustamisesta ja avaimista. Jos sinulla on jotain kysyttävää vuokranantajalle, voit vastata sähköpostiviestiin, josta vahvistus lähetettiin tai soittaa numeroon tai lähettää sähköpostia osoitteeseen, jotka ovat merkitty yrityksen yhteystietoihin. Tämän jälkeen saat vain odottaa lomasi alkua. Voit tietenkin pakata hyvissä ajoin ja muista ottaa mukaan ainakin yksi lämmin takki, myös kesällä. Kannattaa myös miettiä kuinka pääset matkakohteeseesi ja varata mahdolliset kuljetukset, kuten lentoliput hyvissä ajoin.

  Tule paikalle ja nouda avaimet

  Tule paikalle ja nouda avaimet

  Nouda avaimet vuokranantajan mainitsemasta paikasta.Jos vuokrasit mökin hiihtokeskuksesta, heillä on yleensä jonkinlainenvastaanotto tiski, josta saat avaimet. Mutta mikäli olet varannut erämaan mökinkeskeltä ei mitään, saatat joutua mennä tapaamaan vuokranantaja jossain matkanvarrella. Lue ohjeet hyvin ja pyydä rohkeasti apua jos sinulla on kysyttävää! Tämän jälkeen mene mökille,lämmitä sauna ja avaa virvokejuoma, on aika nauttia olostasi ja matkastasi, ja hiljaisuudesta!

  Loman päättyessä

  Varauksen ja lomasi päättyessä, on aika siivota mökki. Jos olet ollut fiksu ja ostanut siivouspalvelun etukäteen, sinun ei tarvitse huolehtia tästä. Kysy siis vuokranantajalta siivouspalvelusta – et tule katumaan sitä! Sitten palauta vain avain vuokranantajan ohjeiden mukaan ja palaa kotiin. Ja toista sama seuraavalla lomalla.

  Luokat: Blog