Mökille jouluksi

  Mökille jouluksi

  Oletko koskaan harkinnut viettää joulua mökillä?

  Tämä voi olla taianomainen tapa viettää joulua, varsinkin, josasut alueella, jossa harvoin näkee lunta edes jouluna, ja jos valitset vuokratamökin jostain, jossa lumiset joulumaisemat ovat taattu. Mikäli perheesi onsellaisessa elämäntilanteessa, että lapset ovat lentäneet pesästä ja viettävätjoulua oman perheensä kesken tai puolisonsa vanhempien kanssa, voi rauhallinenjoulu luonnon helmassa vain rakastettusi kanssa olla mielekäs vaihtelukiireiselle ja stressaavalle joululle kotona. Kuvittele herääväsi jouluaattonatäydelliseen koskemattoman lumen peittämään talvimaisemaanja ainoastaan luonnon ääniin, ja sinun ei tarvitse rynnätä mihinkäänvalmistelemaan joulua, vaan voit kaikessa rauhassa nousta aamiaiselle, käydäulkona noutamassa polttopuita, lämmittää saunan ja vain nauttia olostasirakkaasi kanssa.  Tai vaihtoehtoisesti voit vuokrata mökin joka on tarpeeksi suuriläheiselle perheelle, jolloin voit edelleen viettää joulua rakkaittesi kanssavaikka maisemat hieman vaihtuisikin.

  Miten suunnitella mökkijoulu?

  Jouluna tarvitaan aina tietty määrä suunnittelua. Joka vuosiihmiset suunnittelevat mitä tarjota, mitä viihdettä järjestäisi, mitä lahjojakenellekin annetaan, pöytäasetelmia, koristeita ja paljon muuta. Onneksi tänäpäivänä meillä on internet käytössämme, joka voi avustaa meitä kaikissa näissäasioissa. Kirjoita hakukoneeseen vain joulumenu ja selain täyttyy erilaisista ehdotuksistamitä tänä jouluna voisit vieraillesi tarjota. Vaikka vaalisitkin perinteitä jatekisit kaikki aina täysin samalla tavalla joka joulu, joudut siltisuunnittelemaan asioita kuten aikatauluja ja lahjoja.  Joulun viettäminen pois kotoa saattaa vaatia hieman enemmänsuunnittelua, sillä kaikki on uutta ja on muistettava muutama ylimääräinenasia, kuten matkajärjestelyt, mökin vuokraus ja joulukoristeiden pakkaaminenmukaan, mikäli haluat koristella mökin juhlan kunniaksi. Saatat myös joutuaajattelemaan ruokaostoksia ja selvittää, missä mökkiä lähin ruokakauppa on sekäsen aukioloajat, ellet matkusta mökille autolla ja pysty tuomaan jouluruokiatullessasi. Joissain paikoissa toimii verkkokaupat, jotka toimittavatjouluostoksesi suoraan mökkiovelle, joka voi helpottaa ruokaostoksiahuomattavasti ja vältyt kauppajonoissa seisoskelemisen.

  Tee listoja

  Tee listoja

  Vietit joulua sitten kotona tai muualla, onhyvä idea laatia listoja, jotta muistat kaiken, minkä haluathoitaa. Minulla on yleensä yksi lista, johon listaan kaikki henkilöt joillehaluan antaa lahjan, ja jos minulla on ajatus siitä, minkä lahjan heille haluanantaa, merkitsen tämän tiedon myös samaan listaan. Tietenkin on oltava listaostettavista ruoista, juomista ja lisävarusteista kuten lautasliinoista jalahjapaperista. Tämän lisäksi teen yleensä erikseen listan siitä, mitkä ruoatteen itse ja mitkä ostan valmiina ja mikäli joitakin aineksia tai ruokia onostettava tietystä paikasta, teen listan siitä, milloin ja missä järjestyksessäkäyn missäkin. Mikäli järjestän joulujuhlat, teen listan kutsuttavistavieraista ja joskus myös aikataulun koko joulun yli jotta muistan ja ehdinviedä kaikki joululahjat ja joulutervehdykset oikeisiin osoitteisiin javalmistaa ruoan ja käydä haudalla. Voit tehdä listan niistä asioista joita itsetarvitset oman täydellisen joulusi järjestämiseen.

  Joulun turvallisuus

  Jos et vietä joulua kotona, kannattaa myös muistaaajatella, että oma koti pysyy turvallisena, vaikka se onkin tyhjillään. Jouluon suosittu aika varkauksille niin kuin legendaariset Yksin Kotona jouluelokuvat muistuttavat, mutta se on viimeinen asia, jonka haluat tapahtuvan kodillesipoissa ollessasi. Et varmasti halua löytää kotiasi turmeltuneena kun palaatkotiin joulunvietosta.

  Siksi kannattaa jättää ainakin joitain valoja päälle tai asettaa ajastin, jotta valot menee päälle
   automaattisesti johonkin tiettyyn aikaan päivästä. Kerro myös naapureillesi, että olet poissa, jotta mikäli he huomaavat jotain outoa, he voivat ilmoittaa siitä sinulle ja tarvittaessa poliisille. Voit myös pyytää naapureitasi pysäköimään autojaan ajotiellesi kun olet poissa, jotta näyttäisi siltä, että joku on kotona. Naapurit voivat myös olla iloisia ylimääräisistä pysäköintipaikoista, mikäli heille tulee vieraita. Mikäli sinulla ei ole turvallisuusjärjestelmää asennettuna kotiisi, harkitse sellaisen asentamista. Lukitse myös ikkunan ja ovet huolella ja varmista, että murtohälytin on kytketty päälle, kun lähdet.

  Luokat: Blog