Oikean lomakohteen valitseminen

  Oikean lomakohteen valitseminen

  Haluaisit siis lähteä lomamatkalle mutta et ole varma, minne. Maailmassa on olemassa niin monia maita, alueita, kaupunkeja ja kyliä, että yksinkertaisen päätöksen tekeminen voi olla liian vaikeaa joillekin. Ehkä sinulla on monien lailla lista mutta sinulla on vaikeuksia valita vain yksi kohde, jossa viettää lomasi. Tai ehkä sinulla ei ole listaa ja olet aivan neuvoton sen suhteen, mistä aloittaa matkakohteen valinta. Lue eteenpäin ja katso vinkkejä siitä, kuinka löytää täydellinen matkakohde ja aloittaa matkasuunnittelu yksinkertaisesti ja vailla stressiä.

  Mieti ensin sitä, mitä haluat saada irti lomaltasi, ja kirjoita se ylös. Ehkä haluat palata täysin rentoutuneena tai haluat nähdä niin paljon kuin mahdollista käytettävissä olevan ajan puitteissa tai ehkä haluat oppia lisää jostakin sinua todella kiinnostavasta asiasta. Kirjoita ylös mitä haluat saavuttaa lomalta, kyseessä voi olla vain yksi asia tai kokonainen lista asioita. Tämä on ensimmäinen askel, joka ohjaa sinua kohti matkakohteen valintaa seuraavaa matkaasi varten.

  Mieti kohde tarpeidesi perusteella

  Kun tiedät mitä haluat saavuttaa lomaltasi, voit alkaa miettiä matkakohdetta, joka vastaa tarpeisiisi. Seuraavaksi luetellaan muutamia esimerkkitapauksia. Jos haluat rentouttavan ja rauhallisen loman, et valitse New Yorkin kaltaista suurkaupunkia vaan saaren, rannan tai syrjäisen vuoristoseudun, jossa saat rentoutua täydellisesti ja palata virkistyneenä.

  Jos et kaipaa lomaltasi seikkailua, vaan rentoutumista uima-altaalla, jossa voit katsella elokuvia HBO, kuunnella musiikkia Spotifystä ja pelata PokerStars Casinolla, sinun kannattaa varata all-inclusive-kohde hyvällä wifi-yhteydellä. Kaiken sisältävä lomapaketti ei sovi kaikille ihmisille, mutta he, jotka eivät halua stressata kaikkien yksityiskohtien suunnittelusta, voivat valita tämän vaihtoehdon.

  Tai kenties haluat parhaat palat molemmista edellä mainituista vaihtoehdoista, aikaa rentoutua samalla, kun kiertelet nähtävyyksissä ilman liikaa vaivannäköä. Esimerkiksi Kaakkois-Aasia, Australia tai eteläinen Eurooppa voisivat sopia tähän tarkoitukseen. Saatat tietysti hakea myös kokonaisvaltaista kulttuuriin uppoutumista oppiaksesi kielen tai kokkaamaan paikallisia ruokia tai päästäksesi todella perille paikan historiasta ja kulttuurista. Sellaisia kokemuksia voi hankkia missä tahansa päin maailmaa, riippuen niiden kokemusten laadusta, joita haet.

  Jos haluat esimerkiksi oppia kokkaamaan kuin italialainen, mene Italiaan. Tai jos haluat oppia puhumaan mandariinia, mene Kiinaan. Tässä vaiheessa on tärkeää tehdä jonkin verran tutkimusta joistain niistä paikoista, jotka sopivat matkan tarpeisiin. Etsi artikkeleista lempiblogeistasi tai tee yksinkertaisesti Google-haku joistain lomakohteista ja katso, sopivatko ne todella tarpeisiisi.  

  Ajankohta on syytä valita kohteen mukaan

  Ajankohta on syytä valita kohteen mukaan

  Matkan ajankohta on merkittävä seikka monien paikkojen tapauksessa. Jos haluat esimerkiksi mennä hiihtämään, niin kesä Japanissa ei oikein toimi, koska siellä ei ole lunta. Samanlainen logiikka pätee rantalomiin. Keskitalvi trooppisella saarella ei ole luultavasti paras aika nauttia paikan koko potentiaalista. Matkustaminen sesonkiajan ulkopuolella saattaa vaikuttaa houkuttelevalta halvempien hintojen takia mutta kuinka halpaa on, ettet voi tehdä mitä lomalta alun perin hait.

  Festivaaleilla ja suurissa urheilutapahtumissa ympäri maailmaa vieraileminen on myös hyvä esimerkki. Tee Google-haku, jotta näet, milloin ne järjestetään, onko vielä saatavilla lippuja ja niin edelleen. Jos Yhdysvalloissa ei ole baseballkausi, et luultavasti pääse katsomaan siellä liigapeliä. Pääprioriteettisi saattaa myös olla halpa matka. Siinä tapauksessa vältä isoja juhlapyhiä, festivaaleja ja tapahtumia ja matkusta sesonkiajan ulkopuolella saadaksesi parhaat diilit ja edullisimmat hinnat. Pienimuotoisen tutkimuksen tekeminen perustuen tarpeisiisi auttaa pitkälle tavoitellessasi täydellistä lomaa.

  Onko sinun vielä vaikea tehdä päätöstä? Ehkä sinulla on lista muutamista matkakohteista mutta et pysty valitsemaan yhtä. Voit toki kysyä ystäviltäsi ja perheeltäsi mitä mieltä he ovat. Joku tuttusi on saattanut käydä yhdessä harkitsemistasi matkakohteista aiemmin ja voi antaa sisäpiirin vinkkejä liittyen siihen, tulisiko paikan olla listasi kärki- vai häntäpäässä. Muista kuitenkin aina ottaa muiden mielipiteet kevyesti.

  Mikä kiinnostaa ja tekee hyvän loman yhdelle ihmiselle ei välttämättä sovellu toiselle. Joten ajattele mitä muut sanovat varovasti ja omaksu siitä asiat, joiden uskot olevan avuksi. Jos haluat lomasi jälkeen jakaa mielipiteesi, voit ottaa yhteyttä matkablogien pitäjiin. He ottavat mielellään vastaan sähköpostia ja viestejä lukijoilta. Näin he voivat paremmin auttaa kanssamatkustajia ja lukijoita esimerkiksi juuri matkakohteen valinnassa. Yleensä he pitävät matkailusta myös itse ja haluavat siksi jakaa kokemuksiaan eri puolilta maailmaa.

  Ole avoin tehdessäsi valintaasi

  Yleisohjeena voi sanoa, että pidä mielesi avoimena ja ole avoin ehdotuksille matkakohdetta valitessasi. Ällistyisit joistain diileistä, joita on tarjolla, jos on valmis tekemään kompromissin matkakohteen kohdalla tai kokeilemaan paikkaa, joka ei ole tyypillinen turistikohde. Useimmilla matkakohteilla on altavastaaja tai toinen, halvempi paikka, jota voisit myös harkita. Jos et pysty sitoutumaan päätökseesi, voit jäädä paitsi hienosta tilaisuudesta. Jos sinulla on rahaa ja haluat päästä matkalle pian, organisoi asiat pian ja varaa matka niin nopeasti kuin mahdollista. Niin monet matkustajat jäävät paitsi hienoista diileistä ja upeista kokemuksista, koska odottavat useita viikkoja ennen varaamista.

  Paikallisia kohteita ei kannata myöskään jättää pois laskuista. Saattaisit yllättyä niistä mahtavista kokemuksista, joita sinulla voisi olla aivan kotikaupunkisi ulkopuolella tai paikallisessa yhteisössä. Tässä voi tarjoutua myös edullinen lomavaihtoehto, jonka monet ohittavat nopeasti. Paikalliset kohteet voivat olla aivan yhtä upeita kuin kansainväliset matkakohteet. Useimmat ihmiset kammoavat ajatusta yksin matkustamisesta mutta jos keksit paikan, jonka haluaisit nähdä vaikkei kukaan lähde mukaasi, niin mene ja hanki elämys, jota et kadu. Kaikkia edellä mainittuja seikkoja on hyvä harkita, jos suunnittelet kesälomaa tai muuta matkaa tälle vuodelle. Lähde ja ala matkailla ennen kuin kesä on taas ohitse!

  Luokat: Blog