Suomessa Vierailu Talvella

  Suomessa Vierailu Talvella

  Vaikka pitkä ja kylmä talvi voi tuntua ylitsepääsemättömältä ja kaamos masentaa, niin kannattaa Suomen talven positiivisista puolista tehdä itselleen lista ja lähteä itse kokemaan talven ihmemaa.

  Erittäin hyvä puoli kotimaan matkailussa on myös ekologisuus ja puhdas ilma. Tässä on pari ideaa mitä tehdä Suomessa talvella!

  Lapin Ihmeitä

  Aktiivilomailijan kannattaa suunnata Lapin laskettelurinteisiin. Suomen suurimmalla laskettelukeskuksella Ylläksellä on korkeutta reilut 700 metriä ja rinteitä löytyy jopa 63. Levi tarjoaa vilkasta after-ski toimintaa ja Rukalta löytyy parhaat parkki-rinteet sekä paljon oheispalveluita, kuten kauppoja ja ravintoloita. Kannattaa muistaa että suurimmat laskettelukeskukset tarjoavat myös perinteisiä hiihtolatuja ja pulkkamäkiä. Kaunispään huipulta lähtee Suomen pisin pulkkamäki, kokonais pituudeltaan 1,2 kilometriä pitkä. Jos Lapin rinteet tuntuvat olevan liian kaukana, kannattaa kokeilla Etelämmästä löytyvien Himoksen ja Tahkon rinteitä.

  Hauska tapa tutustua lumiseen luontoon on erilaiset safarit. Moottorikelkkasafarit takaavat vauhtia, mutta eläinrakkaiden kannattaa kokeilla koiravaljakkosafaria. Huskyt ovat arktisen alueen vetokoiria, joten ne rakastavat vetää kelkkaa. Jos safarit ei houkuttele mutta koirat kyllä, pääsee huskyja tapaamaan ja silittämään koiratiloilla. Lapissa järjestetään myös porosafareita sekä vierailukäyntejä porotiloille, joissa voi paijata ja oppia poronhoidosta. Siinä samassa on mahdollista tutustua elävään saamelaiskulttuuriin. Paras paikka tehdä se on Inarin ja Saariselän alueella. Kannattaa myös tukea paikallisia Saamelaisia. Jos et ole vielä koskaan vieraillut Joulupukin Pajakylässä on sinun pakko nähdä tämä kohde ennen kuin kuolet. Joulupukin pajakylä vetää turisteja Rovaniemelle ympäri vuoden, mutta parhaassa loistossa se on lumipeitteen saaneena. Joulupukin pajakylässä voi tottakai tavata aidon Joulupukin ja apurit sekä ylittää napapiirin. Oletko joskus halunnut kokeilla Talvella patikointia? Voiko se edes olla mahdollista? Kyllä voi! Lapin parhaimmistoon talviset retkeily paikat ovat Pallas-tunturi sekä Oulangan 12 kilometrin mittainen pieni karhunkierros. Myös eteläisempi Suomi tarjoaa Kolin kansallispuiston, jossa on paljon mahdollisuuksia retkeilyyn, hiihtämiseen sekä vaeltamiseen. Oli sitten suuntaamassa lomalle mihin päin Suomea tahansa, mökkeily on aina hyvä ja suomalainen vaihtoehto. Mökillä on mukava rentoutua ja nauttia nukkuvasta luonnosta. Mökkeilyssä parasta on saunominen, avanto ja luonto. Eikä mikään ole sen mukavampaa kuin katsella talviyön tähtiä tai jos hyvin käy niin revontulia ja kuunnella hiljaisuutta.

  Hotellilomia ja Kulttuuria

  Hotellilomia ja Kulttuuria

  Jos kylmältä talvelta haluaa karata Suomen rajojen sisäpuolella on kylpyläloma siihen hyvä vaihtoehto. Suomi on täynnä kylpylöitä jotka tarjoavat palveluita pariskunnille, perheellisille sekä yksin matkustaville. Haluaisitko laskea vesiliukumäkeä, nauttia poreammeesta,  tai ehkä sittenkin viihdyt paremmin saunaosastolla. Vaikka kylpylässä vierailisi vain muutaman tunnin ajan, lämmittää se kylmän talven keskellä mieltä. Kuinka moni meistä on lapsena rakentanut oman lumilinnan ja toivonut voivansa yöpyä siellä? Onneksi tämä toive on mahdollista toteuttaa Snow Village-hotellissa tai Kemin LumiLinnassa. Snow Village sijaitsee Kittilässä, 10 kilometrin päässä Ylläsjärveltä ja Leviltä 35 kilometrin päässä. Jos yöpyminen ei kuitenkaan houkuttele voi molemmissa lumilinnoissa päivisin vierailla pääsymaksua vastaan. Molemmat lumilinnat rakennetaan joka vuosi eri teemalla ja kautena 2018-2019 Snow Villagen teema oli Game Of Thrones-sarja. Snow Village on noussut Ylläkselle 17 vuoden ajan. Snow Villageen haetaan aina inspiraatiota myös Lapin luonnosta.

  LumiLinnan teema vuonna 2018-2019 oli kummituslinna. LumiLinna on auki ympärivuotisesti, mutta talvella sen voi nähdä koko loistossaan. LumiLinna on voittanut vuonna 2016 World Luxury Hotels- Maininnan. Upeita hotellikokemuksia voi myös saada kun varaa lasikattoisen hotellihuoneen tai iglun Lapista. Tämä mahdollistaa Revontulien seuraamisen koko yön lämpimästä sängystä käsin, jos vain onni potkaisee. Kansainvälisestikin huomiota saanut hotelli Kakslauttanen tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden.

  Luokat: Blog