Viisi syytä miksi loma-asunnon vuokraaminen on järkevämpää kuin ostaminen

  Viisi syytä miksi loma-asunnon vuokraaminen on järkevämpää kuin ostaminen

  Monen ihmisen elinikäinen tavoite on talon tailoma-asunnon omistaminen.

  Vaikka monet ihmiset nykyään omistavat loma-asunnon, ei tilanneaina ollut sama, vaan vuokraaminen on aina ollut suosittua. Nykyisinkiinteistön ostamisen kustannukset ovat jyrkässä nousussa varsinkinkaupungeissa ja halutuilla alueilla, joten vaikka sekä asunnon vuokraamisellaettä ostamisella on omat taloudelliset etunsa, vuokrauksella näyttää olevanyliote, kun talous on heikko. Loma-asunnon vuokraamisessa on valtaviataloudellisia etuja. Tässä artikkelissa tarkastelemme syitä, miksivuokralaisilla voi olla taloudellisesti asiat paremmin, kuin loma-asunnonomistajilla.

  Ei ylläpitokustannuksia tai korjauslaskuja

  Selkeä etu, joka vuokralaisilla on asunnonomistajien yli, on se,että heillä ei ole ylläpitokustannuksia tai korjauslaskuja,jotka on maksettava. Kun vuokraat kiinteistön, vuokranantaja vastaa kaikista huolto- ja korjauskustannuksista.Jos laite lakkaa toimimasta tai katto alkaa vuotaa, sinulla ei oletaloudellista vastuuta näiden asioiden korjaamisesta. Asunnon omistajat ovatvastuussa kaikista korjaus-, huolto- ja korjauskustannuksista. Riippuen siitä, mitä joutuu korjaamaan, nämäkustannukset voivat olla todella suuria.

  Pääsy mukavuuksiin

  Toinen taloudellinen hyöty vuokraamisessa on pääsy mukavuuksiin, jotka muutoin olisivaltava
   kustannus. Luksusmukavuudet, kutenuima-allas tai kuntokeskus tulevat vakiona monissa keskisuurissakorkeatasoisissa kerrostaloissa tai loma-asunnoissa ilman lisämaksuavuokralaisille. Asunnonomistajan tulee varautua maksamaan tuhansia eurojanäiden mukavuuksien asennus- ja ylläpitokustannuksissa. Myös perusmukavuudetkuten tiskikoneet, uunit, jääkaappi ja pakastin sekä muut laitteet säästävätsinulle pitkän pennin, sillä niiden ostaminen, uusiminen ja huoltaminen voivuosien varrella maksaa melkoisen määrän. Kyseessä on kuitenkin monien satojeneurojen arvoiset kodinkoneet. Vuokralaisena sinun tarvitsee vain soittaavuokranantajalle ja ilmoittaa, jos jokin laite on epäkunnossa ja vuokranantajajärjestää joko laitteen korjauksen tai uuden tilalle. Ainoa asia joka tässäsaattaa vuokralaisena ärsyttää on, jos vuokranantaja on huonostitavoitettavissa tai ei hoida asioita ripeästi.

  Ei kiinteistöveroja

  Ei kiinteistöveroja

  Vuokraajien ilmeisin etu on se,että he eivät tarvitse maksaa kiinteistöveroja.Kiinteistövero voi olla raskas taakka asunnonomistajalle javaihtelee maakunnittain. Vaikka kiinteistöverolaskelmatvoivat olla monimutkaisia, ne määritetään talosiarvioidun kiinteistöarvon perusteella. Kun taloistatehdään suurempia ja suurempia, kiinteistöverot voivat ollahuomattava taloudellinen taakka.Ellet suunnittele minimalistisen minitalon rakentamista tai hankkimista, jokanyt on myös nousemassa suosioon, eikä ole hullumpi idea niidenympäristöystävällisten ja taloudellisten etujen ansiosta, on isomman asunnonomistaminen taloudellisesti raskaampaa kuin vuokraaminen.

  Ei suuria ennakkomaksuja

  Toinen asia, jossa vuokralaisilla on parempi taloudellinentilanne, on sopimuksenallekirjoittamisen yhteydessä. Kun  olet ostanut talon, jossa on asuntolaina, vaaditaan huomattavaa ennakkomaksua,yleensä 20 – 30% ostohinnasta. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla valtava summa säästössäloma-asuntoa vuokrattaessa. Vaikka tarkka määrä mitävuokraamiseen tarvitset, vaihtelee tapauskohtaisesti, kokonaismäärä onhuomattavasti pienempi kuin taloa ostaessa.

  New York Timesin julkaiseman kaavion mukaan monet vuokranantajat vaativat pitkänajan vuokralaisilta vuokravakuudeksi yhtä suurta summaa kuin yhden tai kahden kuukauden vuokra, kun taas talon ennakkomaksu on paljon suurempi. Esimerkiksi 5 prosentin talletuksen asettaminen taloon, jonka markkina-arvo on 175 000 euroa, muuttokustannuksesi alkavat 8 750 eurosta, mikä on paljon enemmän kuin keskimääräinen yhden kuukauden vuokra-arvo. Asunnon ostajana haluat myös säästää enemmän kuin 5% käteismaksuaan varten, sillä isompi ennakkomaksu on parempi pitkällä tähtäimellä, sillä mitä enemmän käsirahaa ostajalla on, sitä vähemmän lainaan heidän tarvitsee ottaa, ja sitä mukaan myös maksa lainaa takaisin lyhyemmän aikaa, joka taas vähentää lainasta aiheutuvien korkojen maksamista. Eli toisin sanoen, mitä suurempi käsiraha, sitä enemmän säästää korkomaksuissa. Yleensä kyseessä on tuhansien eurojen säästöt.


   

  Luokat: Blog